Zsigmond Barna Pál reagált Ursula von der Leyen megválasztására

Az Európai Bizottság újraválasztott elnöke programot bemutató beszédében egy olyan politikai állásfoglalást közölt, amelyben kiállt a háború, a migráció és a kudarcos Green Deal mellett, továbbá az is belengette, hogy az uniós intézményeknek új „lendületre” van szükségük az Európai Unió javításához, ehhez pedig elengedhetetlen a Szerződések módosítása – fogalmazott Zsigmond Barna Pál.

Hozzátette: a Bizottság régi/új elnöke, bár beszédében emlegette a magyar elnökség programjában is kiemelt prioritásként szereplő versenyképesség témáját, közben méltatta az ezt korlátozó, erőltetett karbonsemlegességet, az elhibázott környezeti döntéseket és a Green Dealt.

Ursula Von der Leyen még azt is szükségesnek érezte, hogy kisstílű politikai haszonszerzés céljából belerúgjon Orbán Viktor békemissziójába, kiállva az ukrajnai háború folytatása mellett – jegyezte meg az államtitkár.

A beszéd legaggályosabb része mégis az volt, amikor kilátásba helyezte a Szerződések jövőbeli módosítását, belengetve a föderális berendezkedés további erősítését és a nemzeti szuverenitás további csökkentését.

Az európai emberek a legutóbbi választáson a változásra és a békére szavaztak. Ehelyett azt látjuk, hogy Brüsszel semmibe veszi a hangjukat, és továbbra is háborúpárti politikát folytatnak.

A megoldás közben egyszerű: Európa akkor tud ismét a fejlődés és növekedés útjára lépni, ha béke lesz a kontinensen – zárta bejegyzését Zsigmond Barna Pál.

Elolvasom a cikket