A béke oázisa

Ha megnyugtató kültéri teret szeretnénk, akkor itt az idő, hogy ihletet merítsünk a japán kerttervezésből. Csakúgy, mint Jennifer Aniston, aki gyakorlatilag a béke oázisát termetette meg.

A víz fontossága

A színésznő egész pontosan a 2021-ben elhunyt Marcello Villano segítségét kérte annak idején a tervezésben, a designernek hála Jen kertje egész egyszerűen tökéletes lett. Makulátlan, nyugodt, kiegyensúlyozott. A japán kertekről tudni érdemes, hogy a nyugati kertekhez képest a színpaletta sokkal visszafogottabb, inkább a lombozatra helyezi a hangsúlyt, nem pedig a virágokra. A japánkert elengedhetetlen eleme a víz, ezt pedig Jen is pontosan tudja, hiszen a kert központi eleme a medence. A medence extra dimenziót kölcsönöz az udvarnak, biztosítva a fókuszpontot, a béke és a nyugalom érzetét kölcsönzi.

Zen elemek

A Jóbarátok sztárjára egyébkén nagy hatással volt a buddhizmus, éppen ezért nem véletlen, hogy az otthonában is megjelennek a különféle zen elemek, továbbá az sem furcsa, hogy a kertjének megálmodása során felbukkannak az indonéz és persze a japán hatások is. Jennifer kertjében rengeteg a zöld és a barna árnyalat. Ezek a természetben is megtalálható színek a csend és a nyugalom érzését keltik, általuk a kert biztonságot és melegséget áraszt.

A japán kertekről tudni érdemes, hogy a nyugati kertekhez képest a színpaletta sokkal visszafogottabb, inkább a lombozatra helyezi a hangsúlyt, nem pedig a virágokra

A japán kertekről tudni érdemes, hogy a nyugati kertekhez képest a színpaletta sokkal visszafogottabb, inkább a lombozatra helyezi a hangsúlyt, nem pedig a virágokra

Fotó: Claude Thouvenin / Biosphoto / Biosphoto via AFP

Mi a helyzet az élénk színekkel?

Bár a japánok nem az élénk színekre helyezik a hangsúlyt, ez még nem azt jelenti, hogy teljesen parkolópályára tennék őket. Ha a kertünket szeretnénk egy kicsit színesíteni, akkor ültessünk azáleát vagy íriszt. Ezek mind nagyon egyediek és csodálatosan feldobják a kertet.

Elolvasom a cikket