A hőség még a beszédünkre is hatással van

A hőhullámok az egész testünket megviselik, nem tesznek kivételt az agyunkkal sem. Különböző kutatások bizonyították már, hogy a túlzott meleg hatására a tanulók alacsonyabb pontszámot érnek ha számolniuk kell, gyakoribb az agresszív viselkedés, sőt a bűncselekmények is. Most pedig az is kiderült, hogy a beszédünkre is hatással van – írja a Gizmodo, számol be hazipatika.hu.

Német kutatók vizsgálatai alátámasztották, hogy a politikusok hajlamosak rövidebb szavakat használni a beszédeikben, amikor a kinti hőmérséklet eléri vagy meghaladja a 24-27 Celsius-fokot. Az elemzés hétmillió beszédet vizsgált meg nyolc országból – Egyesült Államok, Egyesült Királyság, Ausztria, Hollandia, Új-Zéland, Dánia, Spanyolország és Németország – összehasonlítva azokat az elhangzás napjának átlaghőmérsékletével.

A hő kognitív képességekre gyakorolt ​​hatásának megértése kiemelt fontosságúvá válik az éghajlat felmelegedésével – mondta Risto Conte Keivabu, a tanulmány társszerzője, aki a németországi Max Planck Demográfiai Kutatóintézetben foglalkozik a klímaváltozással.

Elolvasom a cikket