Félezer határon túli gyerek érkezik a Rákóczi Táborba

2024. július 19. péntek. 15:32

Félezer általános iskolás diák érkezik július 21-én a Kárpát-medencéből és a diaszpórából az idei nyár második Összmagyar Anyanyelvi Táborába, a sátoraljaújhelyi Rákóczi Táborba.

A Rákóczi Szövetség idei második nagy anyanyelvi tábora július 21. és 26. között zajlik, ahová a felvidéki Mátyusföldről és Zoboraljáról, a kárpátaljai Felső-Tisza-vidékről és a nagyszőlősi járásból, öt erdélyi megye – Máramaros, Szatmár, Szilágy, Kolozs, Fehér – szórványvidékéről és a vajdasági Bácskából érkeznek 400-an. Mellettük mintegy százan érkeznek az Amerikai Egyesült Államok, Kanada, Ausztrália, Ausztria, Csehország, Franciaország, Izrael, Írország, Németország, Spanyolország, Svédország és Törökország magyar diaszpóra közösségeiből.

A tábor ünnepélyes megnyitója 2024. július 21-én, vasárnap 18 órakor kezdődik Sátoraljaújhelyen, a Rákóczi Táborban.

Az anyanyelvi tábor legfőbb célja, hogy a szórványból és a diaszpórából érkező általános iskolás korú gyermekek magyar környezetben minél több élményt, barátságot és emléket szerezzenek, illetve erősödjön a magyar nyelv és kultúra ismeretük és szeretetük.

Az anyanyelvi tábor mellett, július 22. és 26. között zajlik felvidéki általános iskolások részvételével az idei nyár hatodik Kárpát-medencei Vitorlás Tábora Orfűn.

Elolvasom a cikket