Izland, a csodák földje

Az Atlanti-óceán északi részén, Grönland és Skócia között fekvő sziget ezernyi meglepetést tartogat, a hegyek, a vízesések, a patakok mind-mind páratlan látványt nyújtanak, amiért érdemes odalátogatni. Izland mesés hely, egyszerűen látni kell.

Izland: a legtisztább vizek hazája

Izland egy csodálatos ország, tele természeti kincsekkel és lenyűgöző látnivalókkal. Ha ellátogat ide, mindenképpen érdemes megnéznie ezeket:

Reykjavík

A világ legtisztább és legzöldebb fővárosa, ahol a Hallgrímskirkja templom és a Perlan épülete is megér egy látogatást. A csapvízből nyugodtan lehet inni, mivel az egész országban tiszta a víz.

Kék Lagúna

Izland egyik legnépszerűbb látványossága, ahol a meleg vizű forrásokban fürdőzhetünk. Ne felejtsük el előtte lezuhanyozni!

Az arany háromszög

Egy 300 km-es körút, amely során megcsodálhatjuk az UNESCO világörökség részét képező Thingvellir Nemzeti Parkot, a Gullfoss vízesést és a gejzíreket.

Vízesések

Izlandot nevezhetnénk a vízesések országának. Lélegzetelállító vízesések közül válogathatunk, például a Dettifoss, Fjallfoss, Glymur és Gullfoss. Készíts menő fotókat a tájról, menő emlék lesz a kirándulásodból.
Vatnajökull gleccser: Európa legnagyobb gleccsere, amely lenyűgöző látványt nyújt. Érdemes plusz széldzsekit becsomagolni, a szigeten ugyanis sokszor metsző szél fúj.

Amit az izlandi konyháról tudni kell

Az izlandi konyha bővelkedik halas fogásokban, de a legelőin nevelkedett bárányok húsából is különleges fogások, levesek, raguk készülnek.

Utazási tipp:

Ha Izlandra szeretne látogatni, mindenképpen böngéssze át a fapados légitársaságok ajánlatait. Időnként meglepően olcsó ajánlatokat lehet találni. Ha megijedt a szállásáraktól, béreljen lakóautót, a hagyományos autóbérlésnél picivel drágább, de két legyet üthet egy csapásra, a járgányban ugyanis aludni, sőt zuhanyozni is tud. Így nem egészen 200 ezer forintért eltölthet néhány napot a legvarázslatosabb szigeten.

És ne feledje, kedvenc filmjeit is Izlandon forgatták, itt készültek a James Bond – Halj meg máskor, a Tomb Raider, és a Prometheus jelenetei.

Elolvasom a cikket