Közleményt adott ki Katalin hercegné néhány nappal a wimbledoni megjelenése után

Alig néhány nappal azután, hogy tiszteletét tett a wimbledoni férfi döntőn, Katalin hercegné közleményt adott ki a londoni Természettudományi Múzeum két új kertjének megnyitása alkalmából. A hercegné 2013 óta a múzeum királyi pártfogója.

Katalin hercegné közleményt adott ki

A közleményt a hivatalos közösségi oldalukon is megosztották 24 óráig elérhető sztori formájában.

„Nagyon támogatom a múzeum elkötelezettségét, hogy olyan különleges teret hozzon létre, amely ösztönzi az embereket arra, hogy újra kapcsolatba lépjenek a természettel, és többet tanuljanak arról, hogyan védhetjük meg világunkat. Ismerem a természet erejét, támogatja a fejlődésünket és jóllétünket, sok örömet okozva nekünk és segít fizikailag és mentálisan is egészségesnek maradni. Remélem, hogy ezek a kertek inspirálók és átformáló hatásúak lesznek az ide látogatók számára” – olvasható a nyilatkozatban.

A királyi család szerint a Természettudományi Múzeum pártfogása tökéletesen passzol Katalin hercegnéhez, aki imádja a természetet és az utóbbi években a múzeum egyik kedvenc látogatóhelye lett a gyerekeivel együtt.

Katalin hercegné ezzel a két szóval kommentálta az álló ovációt, amit Wimbledonban kapott

Katalin hercegnének a wimbledoni tenisztorna volt a második hivatalos megjelenése, mióta bejelentette, rákkal küzd. Vilmos herceg felesége imádja a teniszt, így mindenki reménykedett abban, hogy Djokovic és Alcaraz meccsén újra láthatjuk őt. A Centre Court közönsége úgy fogadta Katalint, ahogyan a legnagyobb sztárokat szokás: állva tapsolták meg.

Egy szájról olvasó informátor elárulta, mit mondott Katalin hercegné, mikor hatalmas taps közepette elfoglalta a helyét a királyi páholyban. Jeremy Freeman szerint Katalin először azt mondta Saroltának, hogy „gyere ide”, és megmutatta a kislánynak, hova üljön. Ezután köszönetet mondott a hölgynek, aki kísérte őket, majd tovább integetett a tömegnek. Közben azt mondta, „üdv” – így köszönt a nézőknek —, majd a mellette ülő hölgyhöz fordult, és azt mondta, hogy „annyira édes”.

Vilmos herceg és felesége augusztusban csatlakozik a királyi család többi tagjához az éves nyári vakációra Balmoralba. Katalin hercegné már fél éve visszavonult a nyilvánosságtól betegsége miatt, és augusztus 4-től az egész királyi család ezt teszi egy időre, szabadságra mennek.

Elolvasom a cikket