Orbán Viktor: Ursula von der Leyen nem az ellenfelünk, hanem az alkalmazottunk + VIDEÓ

A miniszterelnök felsorolta, hogy a zöld átmenet, a háború, a migráció ügyében sem történt előrelépés. Egy ötéves periódustól sokkal többet kell kapniuk az embereknek Orbán szerint.

„Az európai politika sajátságos rendszerben működik, Von der Leyen az alkalmazottunk. Mindannyiunké. Ugyanis az Európai Bizottság elnökének dolga, hogy a miniszterelnökök által megszabott munkát hajtsa végre. Az igazi gond, hogy a kormányfők hagyták, hogy azt csináljon, amit akar” – mondta Orbán. A miniszterelnökök a zöld átmenet és a migráció ügyében irányvonalat adtak ki, amit Ursula von der Leyen nem hajtott végre.

A kormányfő elmondta: az Európai Parlament furcsa készítmény, mert nem ez a testület adja a legitimitást az Európai Bizottság mögé. „Ha változást akarunk, akkor a nemzeti választásokon érhető el, annak érdekében, hogy megváltoztassuk a brüsszeli irányvonalat. Remélem, hogy válzozik majd a miniszterelnökök összetétele és így jobb utasításokat tudunk adni Von der Leyennek.

Orbán szerint az előretörés sikerül, az áttörés még nem, az a nemzeti választásokon várható, s azt kiegészíti majd az amerikai választás. „Tartom azt a tervemet, hogy az év végére a patrióták a nyugati világban többségbe kerülnek Amerikában és Európában is” – szögezte le a kormányfő.

Objektum doboz

Elolvasom a cikket