Öt betegség, amitől az alkohol megment

A koszorúér-betegség ellen: Az American Journal of Clinical Nutrition azt írja, hogy a mérsékelt alkoholfogyasztás, különösen a száraz vörösbor segít növelni a szervezetben a többszörösen telítetlen omega-3 zsírsav szintjét. Ez megakadályozza a szívkoszorúér-betegség kialakulását.

Az érelmeszesedés ellen: A kutatók bebizonyították, hogy a száraz vörösbor megakadályozza az érelmeszesedés kialakulását, és javítja a szív- és érrendszer egészének működését – írja a „MedikForum” orosz portál – köszönhetően a resveratrolnak, amely tágítja az ereket és megóvja őket az érelmeszesedéstől. A resveratrol nem minden vörösborban található meg. Tartalma miatt a legnépszerűbb vörösborok a Pinot, a Merlot, a Saperavi, a Pinotage és a Cabernet.

Rákellenes: A resveratrol az egyik legerősebb antioxidáns, azaz onkoprotektor. A Cancer Epidemiology, Biomarkers and Prevention onkológusoknak szóló tanulmánya azt írja, hogy azoknál a férfiaknál, akik naponta egy-két pohár száraz vörösbort isznak, 60 százalékkal kisebb a tüdőrák kockázata, és a Bécsi Egyetemről megállapították, hogy az ilyen bor 10 százalékkal csökkenti a prosztatarák kialakulásának valószínűségét is.

Az Alzheimer-kór ellen: A Los Angeles-i Kaliforniai Egyetem (UCLA) kutatói felfedezték, hogy a vörösborban található polifenolok gátolják bizonyos fehérjék növekedését. Ugyanazokat, amelyek plakkokat képeznek, lerakódnak az agyban és Alzheimer-kórt okoznak.

És ami a legfontosabb – a fogyás: A már említett „MedicForum” portál arról számol be (a kutatókra való hivatkozás nélkül), hogy a Shiraz, Cabernet és Merlot szőlőből készült száraz vörösbor fogyasztása elősegíti a fogyást. Ahhoz, hogy ez működjön, az első pohár bort 10-15 perccel étkezés előtt kell meginni, a második pohárral pedig étkezés közben.

Elolvasom a cikket