Ebben a hónapban történik a legtöbb válás

Manapság a válás már kifejezetten gyakori, és sokan döntenek a házasság felbontása mellett, ha nem működik a kapcsolat. Bár az év bármelyik szakaszában be lehet adni a válópert, a statisztikák szerint van egy hónap, amikor mindig megugrik azoknak a száma, akik kérvényezik a házasság felbontását – írja az elle.hu.

Egy friss felmérés szerint, amit az Egyesült Királyságban végeztek, a szeptember a legnépszerűbb hónap a válások szempontjából. Az adatok a Stowe Family Law honlapján jelentek meg. A honlap szerint a szeptember nem számít annyira meglepőnek, mivel sok pár dönt úgy, hogy a nyári szabadságok után adja be a válókeresetet.

Ennek egyik oka, hogy még esetleg adnak egy utolsó esélyt a kapcsolatnak. A másik pedig, hogy a nyári szünet és a szabadságok alatt előjöhetnek bizonyos problémák, amelyek ráébreszthetik a feleket, nem szeretnék folytatni a kapcsolatot.

A Stowe Family szerint van egy másik hónap is az évben, amikor szintén magas a válások száma. Ez pedig nem más, mint a január. Az adataik alapján minden évben nagyon sok pár adja be a válókeresetet az év első hétfőjén, éppen ezért már egy kifejezést is kitaláltak rá, Divorce Day. Ez mindig január legelső hétfője.

A szakértők ezt az ünnepekkel magyarázzák. Az év végén mindenki több időt tölt a családjával, így van ideje átgondolni a kapcsolatot. Emiatt előfordulhat, hogy bizonyos ellentétek, problémák jobban láthatóvá válnak, ezért a felek a januárt a válással kezdik.

Elolvasom a cikket