Ez az öt leggyakoribb ok, amiért vitáznak a párok

1. Kommunikációs probléma: beszélünk, de nem értjük egymást!

A kommunikáció minden kapcsolat alapköve. Mégis, hány pár sétál bele abba a csapdába, hogy úgy érzik, beszélnek egymással, miközben valójában csak elbeszélnek egymás mellett? Egy el nem mondott érzés, egy félreértett szó, és máris robban a bomba. Gyakran nem a mondanivalóval van a probléma, hanem azzal, hogyan közöljük azt a másikkal. Szóval, legközelebb, amikor úgy érzi, hogy a párja nem figyel önre, próbálja meg elkapni a pillanatot, és őszintén beszélni az érzéseiről. Lehet, hogy épp ez menti meg a kapcsolatukat!

2. Pénzügyek

A költségvetés, a megtakarítások, az adósságok és a kiadások mind-mind olyan témák, amik könnyen vitákat szülhetnek. Egyesek spórolni szeretnének, míg mások inkább költekeznének, és ez a párkapcsolatban is gondot okozhat. Ha így van, itt lenne az ideje egy őszinte beszélgetésnek a pénzügyi céljaikról és szokásaikról!

3. Nincs (elég) szex!

Az intimitás hiánya és a szexuális élet problémái talán az egyik legérzékenyebb pontjai egy kapcsolatnak. Azt gondolnánk, hogy a szexuális élet természetes része a párkapcsolatnak, de mi történik, ha az igények nem egyeznek? Az egyik fél több intimitást igényel, míg a másik kevesebbet, és ebből adódnak a viták. Talán egy romantikus este és egy meghitt beszélgetés hozhatna megoldást. Ha ez sem segít, ne habozzanak párkapcsolati szakértőhöz fordulni!

4. Időbeosztás: amikor mindenre van idő, csak egymásra nem

A mai rohanó világban nem könnyű megtalálni az egyensúlyt a munka, a család, a barátok és a hobbik között. És amikor úgy érezzük, hogy a párunk nem fordít ránk elég időt, az könnyen konfliktushoz vezethet. Abba már belegondolt, hogy vajon mennyi időt töltenek egymással valójában? Mikor volt utoljára egy közös hétvége, vagy egy romantikus vacsora? Ha ezekre a kérdésekre nem tudnak megnyugtató választ adni, talán itt az ideje újragondolni a kapcsolatukat!

5. Már megint hol voltál? – Bizalomhiány

A bizalom hiánya és a féltékenység gyakran a legnagyobb problémák közé tartozik. Miért is lenne másként, amikor a bizalom a kapcsolat alapja? Ha állandóan féltékenykedik, vagy ha nem bízik a partnerében, az könnyen vitákhoz vezethet. És ha egyszer a bizalom meginog, nagyon nehéz visszaszerezni. Talán itt az ideje, hogy őszintén beszéljenek a félelmeikről, és újraépítsék a bizalmat!

Elolvasom a cikket