Ez volt II. Erzsébet királynő kedvenc öltözködési trükkje

A walesi hercegné már évek óta stílusikonnak számít. Bármit visel, mindig elkapkodják az üzletek polcairól, és nagyon sokan merítenek ihletet az öltözködési stílusából. Az elmúlt pár évben sokat változott a ruhatára, egyre több nadrágkosztümöt visel, és gyakrabban vesz fel színes, akár rikító ruhákat. A harsány színek II. Erzsébet királynőnek is nagy kedvencei voltak, nem véletlenül.

Robert Hardman királyi szerző a 2011-es Our Queen című könyvében írt erről. Elárulta, hogy a királynő szándékosan visel ennyire harsány színeket, melyek az évek során a védjegyévé váltak.

A kedvenc megjegyzésem, amit valaha is mondott, ez volt: „Soha nem viselhetek bézst, mert senki sem fogja tudni, ki vagyok.”

Katalin hercegnét még szoktuk fehérben, bézsben látni, de egyre ritkábban esik a visszafogott színekre a választása. Bár III. Károly király születésnapjára fehér színű ruhát vett fel, akkor annak szimbolikus jelentése volt. A színes ruhák azonban egyre nagyobb szerepet kapnak az öltözködésében, hiszen felhívhatja vele magára a figyelmet. Erről Leroy Dawkins, a hírességek stylistja és divatszakértője beszélt az OK! magazinnak.

A hercegnő a ruhatárát is átalakíthatja jövőbeli királynéi szerepe miatt, és követheti a néhai II. Erzsébet királynő stílusötleteit, aki szintén az egyszínű öltözködést részesítette előnyben, mivel elfoglalt, dolgozó anya és uralkodó volt – szóval ez a trend abszolút bevált.

Leroy Dawkins szerint II. Erzsébet királynő nem csupán azért rajongott a színes ruhákért, mert könnyedén ki tudott velük tűnni. Praktikusnak számít, ha valaki csak egyetlen színt visel, és akár stylist nélkül is össze lehet rakni egy ilyen összeállítást, ha úgy alakul.

Elolvasom a cikket