Lakatlan szigetre menekült egy kutya a tűzijáték elől

Eilani, egy nyolc hónapos goldendoodle a Redwood City-i kikötőben megrendezésre kerülő július 4-i ünnepségen tartott tűzijáték során szökött meg. Eilani megijedt a hangos durrogásoktól, és egy öbölbe menekült, és annak ellenére, hogy fél a víztől, elúszott a kikötőtől nem messze található Bair-szigetre. Itt két éjszakát töltött teljesen magára maradva. A gazdák a kutya keresésére indultak, de aznap nem jártak sikerrel.

Két nappal később egy kenus épp a szigetek felé evezett, amikor meghallotta a kutya ugatását. Először azt hitte, hogy prérifarkas, aztán egyszer csak észrevette a kutyát.

A Bair-sziget elhagyatott, nincs élelem, víz vagy menedék a kutya számára, és a napokban óriási hőség is tombolt a területen, így tudta hogy segítenie kell a kutyának. Közelebb evezett a parthoz, és szólongatni kezdte a kutyát. A hatalmas sár ellenére a kutya valahogy odament a szólításra.

Objektum doboz

Miután a férfinak sikerült kimenteni a kutyát a szigetről, az állatnak élelmet és vizet adtak, majd állatkórházba szállították. A Yahoo szerint ezután pedig fotókat készítettek Eilaniról, és felvették a kapcsolatot az állatvédő egyesületekkel, akik segítségével két órával később sikerült megtalálni a kutyus gazdáit.

Elolvasom a cikket