Magatehetetlenül toporzékol Biden

A koronavírusban megbetegedett és szövetségesei által elhagyott Biden elnök a delaware-i tengerparti házában dühöng. Az idős elnök egyre inkább neheztel, amiért szerinte szervezett kampány folyik, hogy eltávolítsák az elnökségért folyó versenyből. Erről ír a The New York Times amerikai napilap.

Az újság szerint Biden teljesen megkeseredett, s csalódhatott néhány olyan személyben is, akiket valamikor a legközelebbi szövetségesének tartott. Ilyen lehet Barack Obama volt elnök is.

Biden nem tágít

Joe Biden egyébként elég régóta foglalkozik a politikával ahhoz, hogy jogosan feltételezze, az elmúlt napokban a médiában megjelenő információkat összehangolták, hogy növeljék rá a nyomást a visszalépésre. Ezt állítólag hozzá közel álló emberek mondják.

A fő felbujtónak Nancy Pelosi képviselőt, a képviselőház egykori elnökét tartja, de haragszik Obamára is, mivel bábmesterként látja őt a színfalak mögött.

Biden és csapata ugyan nyilvánosan még ragaszkodik ahhoz, hogy versenyben marad a jelenlegi elnök, de a hozzá közel állók szerint az amerikai vezető egyre inkább elfogadja, hogy nem biztos, hogy képes az újabb megméretésre. Néhányan elkezdték megvitatni a visszalépésről szóló bejelentésre megfelelő dátumokat is.

Újabb demokrata párti kongresszusi tagok szólították fel visszalépésre Joe Bident az elnökjelöltségtől, és péntekre 32-re bővült a választott politikusok listája, akik új jelöltet szeretnének.

Elolvasom a cikket