Mire vágynak a férfiak?

Egy párkapcsolat, házasság számos okból kifolyólag futhat zátonyra, James Sexton, New York-i családjogász azonban feltárta azt a két fő okot, ami a legtöbb esetben válást eredményez. Mint mondja, a párok a leggyakrabban a hűtlenség és a pénz miatt intenek búcsút végleg egymásnak.

A szex hiánya

A szakértő nemrégiben Steven Bartlett „The Diary Of A CEO” podcastjában osztotta meg a meglátását a megromlott házasságok kapcsán. A hűtlenség kapcsán például kifejtette, hogy általában a szex hiánya vezet idáig. Elmondta, a férfiak általában több intim együttlétre vágynak, míg a nők a kevesebb, de minőségibb szexet részesítenék előnyben. Hosszú távon azonban ez azt eredményezheti, hogy elmaradnak a huncut percek, így végül a felek máshol, másnál keresik azt, amit otthon nem kapnak, kaphatnak meg.

Pénzügyi kérdések

A válóperes ügyvéd ezen túlmenően arról is beszélt, hogy a házasságok sok esetben a pénz miatt mennek tönkre.

A pénznek sok köze van a hatalomhoz. A pénz az ellenőrzésről, a lehetőségekről és a biztonságról szól

– magyarázta, utalva ezzel feltehetően arra, hogy egyes kapcsolatokban vitás kérdésekhez vezethet például, ha egyik fél jelentősen többet keres, mint a másik. Ilyenkor ugyanis érvényesülhet az „akié a pénz, azé a hatalom” elve, mindez pedig potenciális feszültségforrás lehet a társak között. Amennyiben a párok nem tudnak megfelelően, őszintén és nyitottan kommunikálni a pénzről, úgy az nagy eséllyel tényleg a kapcsolatuk rovására mehet, végső soron váláshoz vezethet.

Tippek

Sexton egyébként egy kicsit paradox módon adott néhány tippet, amiknek a bevetésével talán a házastársaknak nem kell majd igénybe venniük az ő szolgálatait. Példaként azt javasolta, hogy az emberek – különösen a férfiak – írjanak véletlenszerű szerelmi jegyzeteket a párjuknak, hogy emlékeztessék őket arra, mennyire szeretik őket.

Elolvasom a cikket