Trump Ukrajnában utazhat

Nyikiforov kommentálta Zelenszkij és Trump telefonbeszélgetés során történt megállapodását a személyes találkozóról. Elmondása szerint a megbeszélésen szóba kerültek a személyes találkozó idejének és helyszínének lehetséges változatai.

„De a konkrétumok még nagyon koraiak – és a formátum, az idő és a hely” – hangsúlyozták Zelenszkij irodájában. A politikus szóvivője ugyanakkor engedélyezte az Egyesült Államok elnökjelöltjének Ukrajnába érkezését.

Korábban Zelenszkij megígérte, hogy személyes találkozó során megvitatják az ukrajnai konfliktus rendezését.

Donald Trump amerikai elnökjelölt a választási kampány részeként találkozni akar majd Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel – közölte Alekszej Csepa, az Állami Duma nemzetközi ügyekkel foglalkozó bizottságának első elnökhelyettese. A „Lenta.ru”-nak adott beszélgetésében kommentálta az ukrán vezető terveit, miszerint tárgyalásokat folytatna az amerikai politikussal.

„Úgy gondolom, hogy egy ilyen találkozóra biztosan sor kerül. Mindenekelőtt Trump fogja keresni, mert ez számára jövedelmező, ez a választási kampány menete, kijelenti, hogy rövid időn belül tűzszünetet fog elérni, tehát lépéseket kell tennie, hogy igazolja az ilyen kijelentéseket. Biztos vagyok benne, hogy nem csak ebbe az irányba fog lépéseket tenni” – mondta a képviselő.

Most zajlanak az amerikai választások, sok mindent kijelentenek, és ezek szerint Amerikában nagyon erősen kijátsszák majd a kártyákat Ukrajnát illetően.

Elolvasom a cikket