Ennyi volt, Biden visszalépett – cikkünk folyamatosan frissül

„Úgy gondolom, hogy pártom és az ország érdeke az lenne, ha visszalépnék, és arra összpontosítanék, hogy a hátralévő időszakban elnöki feladataimat teljesítsem” – írta Biden a közösségi média fiókjain közzétett hivatalos levelében.

Azt ígérte, hogy a hét folyamán a nemzethez intézett beszédében részletesen ismerteti döntését.

Objektum doboz

Az amerikai média egyetért abban, hogy a Fehér Ház jelenlegi vezetője sikertelen volt az első vitán Donald Trumppal. Dadogott, szünetet tartott, nem mindig fogalmazta meg világosan a gondolatát, és az esemény után a tévékamera azt a pillanatot is rögzítette, amikor Biden feleségének, Jillnek a felesége lesegítette a lépcsőn.

Ennek fényében a demokraták körében egyre gyakoribbá váltak a felhívások egy másik jelölt állítására. Kamala Harris alelnököt tartják a legesélyesebb jelöltnek.

Minden a Demokrata Párt konvencióján dől el, amelyet augusztus 19. és 22. között tartanak Chicagóban. Az eljárás gyakorlatilag önkényes lesz: nincs olyan mechanizmus, amellyel egy még meg nem erősített elnökjelölt utódját ki lehetne nevezni. Ez azt jelenti, hogy a konvención az kapja a jelölést, aki a küldöttek közel négyezer szavazatának többségét megszerzi.

Ha az első fordulóban nem lesz győztes, akkor 700 szuperdelegátus – a legbecsesebb és legismertebb demokraták, volt elnökök és kongresszusi képviselők – csatlakozik a szavazáshoz. Az ő szavazataik lesznek a döntőek.

Az amerikai elnökválasztást november 5-én tartják.

Biden a ciklus végéig elnök kíván maradni

Joe Biden jelenlegi amerikai elnök vasárnap kijelentette, hogy jelenlegi mandátumát a kampánykörútról való visszavonulása ellenére is a végéig le kívánja tölteni.

Zaharova kommentálta Biden visszalépését

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője kommentálta Joe Biden hivatalban lévő amerikai elnök visszalépését az újraválasztási küzdelemtől.

„Joe Biden közölte, hogy visszalép az elnökválasztási versenytől. De nem tette hozzá, hogy pontosan hol” – írta Zaharova a Telegram-csatornáján.

Biden a visszalépés után kijelentette, hogy támogatja Harris jelöltségét

Biden az elnökjelöltségből való kiszállása után azt mondja, teljes mértékben támogatja Harris alelnökjelöltet, és arra szólította fel a demokratákat, hogy „győzzék le Trumpot”.

Objektum doboz

Trump kommentálta Biden döntését

Trump Biden döntéséről: Az ország történelmébe úgy fog bevonulni, mint a legrosszabb elnök a történelemben.

Elolvasom a cikket