Fiatalabbnak és egészségesebbnek érezhetjük magunkat

Szirtes Györgyi
2024. július 21. vasárnap. 13:11

A pihenéstől fiatalabbnak érezhetjük magunkat és egészségesebbé válhatunk, ha jól csináljuk. Van pár tanács, amit ha megfogadunk igazi feltöltődés lehet a pihenés.

Nagyon sokan alváshiányosak, így gyakran arra használják a nyaralást és a hétvégéket, hogy mérsékelje kialvatlanságát. Mi marad a nyaralás végére? A legtöbbünk számára az emlékek. Az emlékek erőteljesen összegződnek és újraalkotódnak alvás közben, ami egyben az az időszak is, amikor több agysejtet növesztünk. Így érdemes minél többet aludnunk, így tényleg emlékezni fogunk a legszebb pillanatokra.

Az étel több, mint üzemanyag. Szeretet, öröm, ünneplés, valamint boldogság a szervezetünk számára. Amikor utazunk, különböző ételeket kóstolunk meg, szórakoztatóan eltérő eredményekkel. A nyaralás alatt próbáljuk meg élvezni az ételt. Az étkezések sokszor csodálatos emlékké válnak.

Az agysejtek növekedése a fizikai aktivitás és a megfelelő pihenés kombinálásával történik. Ha mozog, sétál, túrázik, kerékpározik, megteremti a feltételeket az agysejtek növekedéséhez, ami alvás közben történik.

Tanulmányok bizonyítják, hogy a természetben való mozgás, különösen, ha zöld és víz veszi körül, jelentősen és gyorsan javítja a hangulatot. Még ha a legvárosiasabb környezetben tartózkodik is, menjen el egy parkba vagy vízpartra, ha teheti. A természetben eltöltött pillanatoktól fizikailag, mentálisan és lelkileg is jobban érezzük magunkat.

Ne akarjuk úgy kezelni a nyaralást, mintha az egy munka lenne, ahol 8 nap alatt 17 palotát, 24 múzeumot és 11 vidámparkot sikerül végigrohanni. Szánjon időt a nézelődésre és a váratlan dolgok meglátására. Hagyja, hogy a szerencsés véletlen a maga eseménydús útját járja. Az utazás nagy előnye az újdonságok megtapasztalása.

Érdemes új emberekkel megismerkedni és beszélgetni. A nyelvi akadályok léteznek, de az emberek elképesztő módokat találnak arra, hogy megkerüljék őket, és jókat kommunikáljanak.

Sok emberre nagyon jó hatással van a zene. Érdemes a nyaralás alatt sok zenét hallgatni és ennek segítségével is pihentetőbbé tenni a vakáció napjait.

A pihenés nem passzív, lassú folyamat, hanem gyors és aktív. Az aktív pihenési technikák alkalmazása, mint például egy emlékezetes étkezés után egy kellemes parki séta, sokkal többet segíthet.

Vannak, akik szeretik a bungee jumpingot vagy az ejtőernyőzést, míg mások inkább csak nézelődnek. A nyaralás új élményekkel jár. Próbáljon meg olyan élményeket szerezni, amelyeket fantáziadúsnak és élvezetesnek tartasz, és minden nyaraláson próbáljon ki legalább egyet.

Érdemes emlékezni arra, hogy a pihenés az egészséges életmód kritikus része. A pihenés megújítja, átépíti és újraindítja az agyunkat és a testünket, ami által jobban nézhetünk ki, fiatalabbnak érezhetjük magunkat, egészségesebbek lehetünk, ráadásul életre szóló csúcsélményeket és emlékeket szerezhetünk.

Elolvasom a cikket