Mit szólna a medve?

Oly vérlázítóan reménytelennek tűnő manapság a normalitásért harcolni az abnormalitás ellenében, hogy lassan-lassan feladja az ember. Elvileg nem volna szabad belenyugodnunk abba, hogy az élet szinte minden területén a komplett idiotizmus uralkodik, ám be kell látnunk, hogy az őrült eszmék minden szinten eluralják a világunkat, elsősorban persze az álliberális sajtó segítségével. Amiről most szeretnék hírt adni, az az eset a sport világában borzolta a kedélyeket, még a 2021. évi, egyébként a pandémia miatt egy évvel később megrendezett tokiói olimpia idején. Pontosabban egyeseknél talán tényleg borzolta, mások meg büszkén kihúzták magukat, hogy íme, ez az igazi szabadság, ezt is elértük végre.

Történt ugyanis, hogy azon az olimpián, a súlyemelő-versenyeken egy férfi a nők között versenyzett. No nem azért, mert hiba történt a regisztráció során, hanem mert ma ott tartunk, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság nagyon modern gondolkodású főnökei megadták neki az engedélyt az induláshoz. Az illető eredetileg férfinak született Új-Zélandon, de ez valamiért nem tetszett neki és 35 éves kora táján nővé operáltatta magát. Ám mert kedvenc sportja a súlyemelés maradt, melyben férfiként nem ért el sikereket, megpróbálta magát a súlyemelő nők között és lássunk csodát! Tetszik, nem tetszik, a Teremtő a testi erőt illetően – de csak abban – gyengébbnek teremtette a nőket. Hősünknek ez volt a szerencséje, mert a szervezete – átoperálás ide-oda –, még emlékezett férfiúi mivoltára, és ahogy egy sporthírben olvashattuk, a nők közt betört a legjobbak közé. Összetettben több versenyen is ezüstérmet nyert. Kifizetődött az átoperálás – gondolom borsos – ára. Tokióban ugyan nem állhatott a dobogóra, magyarán nem nyert, de ahogy olvashattuk, hazája nagyon büszke rá. Nesze neked női sport! Már csak azért is, mert a róla szóló cikkekből megtudhattuk, hogy átoperálás ide-oda, a férfi izomzata bizony „lekörözi” a nőkét, magyarán erősebb izomzattal rendelkezik. A hozzáértők közül többen is hangsúlyozták, az izomzat és a csonttömeg nem változik meg attól, hogy nővé operálnak valakit.

Annak idején írtam is erről a történetről, már csak azért is, mert ebben a pénzvezérelte világban könnyen elképzelhető, hogy csak azért, mert bizonyos sportágak győztesei rengeteg pénzt tehetnek zsebre, hát néhány, vagy nem is csak néhány őrült képes lesz nemváltó műtét alá vetni magát. Az erről gondolkodókat az is biztathatja, hogy a fentebb emlegetett átoperált férfi-sportolót hazája Olimpiai Bizottságának sajtószóvivője példaképnek nevezte. Mégpedig azért, mert teljesen új utat mutatott meg a sportvilágnak. Hát ez utóbbiban igaza van! Feltéve, ha elhisszük neki, hogy ez valóban új utat jelöl ki akár az olimpia, akár az egyes ember életében. Adja Isten, hogy ne így legyen! Kétségtelen, hogy a nemváltó műtéteknek az utóbbi években nagy sajtóhíre van, a fentebb említett eset sem váltott ki különösebb érdeklődést, már csak azért sem, mert őrültségekkel már rég tele a világ.

Miközben ezt a rövidke cikket írtam, Erdély járt az eszembe. Ugyanis már három esztendővel ezelőtt is sok hír érkezett onnan az egyre gyakoribb medve-inváziókról. Azóta is szinte mindennaposok a medve-kalandok odaát. Van viszont javaslatom a helyzet megoldására! Ha már az őrület a tetőfokára hágott a világban, javaslom, hogy a birkózók, meg a tájfutók edzőhelyüket helyezzék át Hargita megyébe. Igazi erőnléti edzésnek számíthat, ha egy jót futnak a medve elől, valamint, ha birokra kelnek vele. Nemet sem kell változtatni, operációt sem kell végrehajtani, úgy megnő az erőnlétük. Az idei olimpiára ez már nem megvalósítható, hiszen mindjárt kezdődik, de megfontolandó az ötlet. Ráadásul az idegenforgalom is hasznát veszi mindennek, hiszen tapasztaljuk, jó versenyekért a világ végéről is képesek elutazni a sportrajongók. Ezt az edzésmódszert ajánlom a rövid-, és hosszútávfutóknak is, akik Afrika csodálatos állataival, például az igen gyors gepárddal tarthatnak edzéseket. Szerintem nemesebb gondolat, mint az átoperálás. S bizonyára eredményesebb is. Lesz persze egy kis gond a szervezéssel, de az könnyen feledhető. Választani kell például a medvelányok és medvefiúk, valamint Afrikában a gepárdlányok és a gepárdfiúk között. Ki melyik csoportban induljon? S olyan apróságokra sem árt ügyelni, mint hogy az emberek világában egyelőre külön öltöznek a férfi és a női versenyzők. Hogy a napi menüről ne is beszéljünk! Van persze, amire nagy figyelmet kell szentelni, hiszen bizonyára nem tanácsos a reggelit, ebédet, vacsorát közös teremben elkölteni. Abbahagyom az ötletelést. Ugyanis nem tudhatom, hogy mit szólnának mindehhez a medvék, gepárdok. Ugyanis ők még normálisok.

A szerző újságíró

Elolvasom a cikket