A BKK szerint megalapozatlan a Közbeszerzési Döntőbizottság döntése

MH/ MTI
2024. július 22. hétfő. 20:04

A BKK hétfőn közölte az MTI-vel: a szervezetet „teljes meglepetésként érte” a KDB 200 millió forintos büntetést kirovó határozata. Hozzátették, „a jogorvoslatot indító pályázó 10 milliárd forinttal többet kért volna ugyanazért a szolgáltatásért, mint a nyertesnek kihirdetett pályázó”.

A BKK tudatta azt is, hogy a KDB mostani döntését ugyanúgy megalapozatlannak tartja és közigazgatási perben támadja meg, mint a Lánchíd felújításával kapcsolatban tavaly kirótt bírságot, „amelyről a Fővárosi Törvényszék utóbb megállapította, hogy jogszerűtlen volt a KDB részéről”.

A Közbeszerzési Döntőbizottság hétfőn tette közzé határozatát, amelyben megállapította, hogy a BKK megsértette a közbeszerzésekről szóló törvényt egy 2023-as, autóbuszvonalak üzemeltetésére kiírt közbeszerzés során, többek között azzal, hogy a részvételi felhívásban nem rögzítette pontosan és egyértelműen a szállítási határidőket, és nem határozta meg egyértelműen a „gyártói vagy szállítói nyilatkozat” adattartalmát. A KDB 200 millió forint bírságot szabott ki a BKK-ra.

Elolvasom a cikket