A franciák magyar vízilabdázójának nagy lehetőség az olimpia

MH/ MTI
2024. július 22. hétfő. 10:51

„Fiatalon a korosztályos magyar válogatottban többször is megtapasztaltam, milyen nagyszerű érzés hazai közönség előtt játszani. Így amikor kiderült, hogy Párizs rendezheti az olimpiát, azt gondoltam, ez egy fantasztikus lehetőség. A francia útlevelem egészen kicsi korom óta megvan, így mindig is egy kicsit franciának is éreztem magam magyarként” – idézte a 25 éves Hertzkát az olimpiai sajtószolgálat.

A franciák szombaton a legutóbbi olimpián ezüstérmes spanyolok ellen kezdik meg szereplésüket a csoportkörben, találkoznak még a címvédő amerikai, valamint az olasz és a görög válogatottal.

„Nagyon izgatottak vagyunk, hogy hazai közönségünk előtt kezdhetünk Spanyolország ellen. Szeretnénk megmutatni, mennyit fejlődtünk ebben a másfél évben. Úgy érzem, felkészültünk és készen állunk a rajtra” – jegyezte meg a következő szezontól a Ferencvárost erősítő magyar játékos, akinek a nagyapja francia.

Az egyetemi tanulmányait Kaliforniában elvégző Hertzka megjegyezte, bár nem szülőhazája csapatát erősíti majd, de szorosan kötődik a franciákhoz is, és a családja a helyszínen szurkol majd neki.

Elolvasom a cikket