Biden komoly teljesítményt tud felmutatni, emlékeztet a holland kormányfő

MH/ MTI
2024. július 22. hétfő. 15:02

Joe Biden amerikai elnök Európa biztonsága melletti elkötelezettségét méltatta hétfőn Dick Schoof holland miniszterelnök, aki leszögezte, „nagy tisztelet érdemel” az államfő, aki a hét végén jelentette be, hogy mégsem indul az amerikai elnökválasztáson.

Schoof – akinek szavait szóvivőjén keresztül az ANP holland hírügynökség idézte – olyan elnöknek nevezte Bident, „aki komoly teljesítményt tud felmutatni”, hozzátéve: kész folytatni az együttműködést Bidennel az elnöki ciklus utolsó hónapjaiban.

Olaf Scholz német kancellár arról számolt be, hogy „tapasztalt és hozzáértő politikust” lát Kamala Harris amerikai alelnökben. Szavait hétfőn egy kormányszóvivő idézte, miután Kamala Harris elindította elnökjelölti kampányát Joe Biden hivatalban lévő elnök támogatásával.

Több szóvivő nem kívánt nyilatkozni arról, hogy a német kormány abból a feltételezésből indul-e ki, hogy Kamala Harris lesz a demokraták elnökjelöltje, és azt mondták, minden eshetőségre felkészülnek, beleértve Donald Trump republikánus jelölt újabb elnökségére is. A kormányszóvivő hozzátette, hogy a német kancellár többször találkozott Harrisszel, többek között Biden mellett, és hogy „bizonyos közelség és meghittség” van közöttük.

Elolvasom a cikket