Elon Musk „köszönetet mondott” Sorosnak

Miután Biden bejelentette, hogy novemberben nem indul az újraválasztásért, Alex Soros, Soros György milliárdos pénzember fia azonnal bejelentette, hogy Kamala Harris alelnököt támogatja, és őt nevezte a demokraták „legjobb” esélyének Donald Trump ellen.

„Itt az ideje, hogy mindannyian egyesüljünk Kamala Harris körül, és legyőzzük Donald Trumpot… Éljen az amerikai álom!” – írta Alex Soros az X-en.

Elon Musk erre úgy reagált:

„Szeretném megköszönni Alexander Sorosnak, hogy nem tartott mindenkit bizonytalanságban, hogy ki lesz a következő bábu.”

Soros György személyesen is támogatja Harrist – közölte szóvivője a Wall Street Journal vasárnapi számában. Soros az amerikai Demokrata Párt prominens adományozójaként mintegy 128 millió dollárt juttatott nyilvánosan a jelölteknek és szervezeteknek a 2022-es félidős választások során, ezenkívül ötmillió dollárt ajándékozott a Bident támogató fő politikai akcióbizottságnak.

Musk korábban a liberális magyar származású milliárdosnak azt vágta a fejéhez, hogy gyakorlatilag a társadalom szétzilálására törekszik. „Olyan dolgokat tesz, amelyek erodálják a civilizáció szövetét” – mondta Musk. Szerinte ugyanis Soros olyan progresszív kerületi ügyészeket támogat, akik „nem hajlandók büntetőeljárást indítani a bűncselekmények elkövetői ellen”.

Objektum doboz

Elolvasom a cikket