Ezzel a trükkel lesz újra roppanós az uborka + VIDEÓ

Az uborka a nyári melegben kitűnő hidratálószer, ugyanis nagy mennyiségű vizet tartalmaz, kalóriát viszont alig. Vízhajtó hatású, amit főleg a magas káliumtartalmának köszönhet, emellett található benne kalcium, magnézium, foszfor, vas, B1-, B2-, B6- és C-vitamin is.

A pulton azonban legjobb esetben is csak néhány napig marad friss. Hűtőszekrényben viszont akár egy hétig is roppanós marad. Vigyázni kell azonban, mert 10 fok alatt könnyen „fagyási” sérüléseket szenvedhet, és megpuhulhat. Ezt elkerülhetjük, ha a friss, egészséges uborkát alaposan megmossuk folyó vízzel, papírtörlővel szárazra töröljük és a hűtőszekrény melegebb részeiben, az ajtóban vagy a polcok elején tároljuk.

Mivel magas a víztartalma, ha veszít belőle, megfonnyad. A legegyszerűbben úgy tudjuk ismét ropogóssá varázsolni, ha vízbe tesszük. A már régi, fonnyadt kígyóuborkát vágjuk fel hosszú csíkokra, tegyük egy edénybe vagy befőttesüvegbe és töltsük fel hideg vízzel úgy, hogy minden darabot ellepjen. Ezután tegyük a hűtőbe és hagyjuk ott legalább fél napig.

Az uborka megszívja magát, és ismét ropogós lesz.

Objektum doboz

Elolvasom a cikket