Fertőző vírus tört ki, egy tinédzser meghalt

Az állam egészségügyi minisztere szerint további 60 embert soroltak a betegség magas kockázati kategóriájába. Veena George keralai egészségügyi miniszter elmondta, hogy a fiú Pandikkad városából származott, és azokat, akik kapcsolatba kerültek vele, elkülönítették és tesztelték.

A fiú mindössze egy nappal azután halt bele a vírusba, hogy megerősítették nála a fertőzést. A környéken élő embereket arra kérték, hogy viseljenek maszkot a nyilvános helyeken, és ne látogassák hozzátartozóikat a kórházakban.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint a Nipah-vírus állatokról, például sertésekről és gyümölcsdenevérekről terjed az emberre. A vírus fertőzött élelmiszerrel és fertőzött személlyel való érintkezés útján is terjedhet.

Kerala trópusi állam, ahol gyors az urbanizáció és jelentős mértékű fakivágás tapasztalható, mindez ideális feltételeket teremtett egy olyan vírus kialakulásához, mint a Nipah. A szakértők szerint az élőhelyek csökkenése miatt az állatok az emberekhez közelebb élnek, ez is segíti a vírus terjedését az állatokról az emberekre.

Objektum doboz

Elolvasom a cikket