„Az omega-3 alapvetően egy népszerű táplálékkiegészítő, amelyet olyan zsíros halfajtákból nyernek, mint a szardínia, a szardella, a makréla és a lazac.
A halolaj alapvetően kétféle omega-3 zsírsavat tartalmaz: eikozapentaénsavat (EPA) és dokozahexaénsavat (DHA). Ezek a savak közismerten nagyon jótékony hatással vannak a szív és a bőr egészségére. Emellett a halolajnak erős hatása van az agyra is.
Hogyan hatnak az omega-3 zsírsavak az agyra?
Ezek a savak az élet minden szakaszában létfontosságúak a normális agyműködéshez és fejlődéshez. Nagy mennyiségben találhatók meg az agysejtekben, egészségesen tartják a sejtmembránt és elősegítik a neuronok közötti kommunikációt. Az omega-3 zsírsavak alacsony szintje felgyorsítja az agy öregedését, és hozzájárul az idősebb felnőttek agytérfogatának csökkenéséhez – magyarázták.