Miért kerüljük a glutént, ha nem vagyunk rá érzékenyek?

Szergej Leonov, séf szerint tudomása szerint nagyon gyakran más okokból írják elő a gluténmentes diétát, például ételallergia, bőrkiütések, vérszegénység, emésztőrendszeri problémák, hormonális zavarok stb. miatt. És ami a legfontosabb, ha a felesleges búzalisztet más típusú lisztekkel helyettesítjük, az étrend azonnal százszor változatosabbá és táplálkozásilag gazdagabbá válik.

Íme, csak néhány étel, amelyet gluténmentes diéta esetén is érdemes beiktatni az étrendünkbe: lencsés zsemle; gluténmentes lisztkeverékből készült piték és pizzák; légies, puha gluténmentes kenyér; édes gofri különleges receptekkel, amelyekben egyáltalán nincs liszt vagy cukor, viszont tengernyi rost van bennük.

Az ilyen étrend egészségügyi hatásai óriásiak: a belek különböző típusú rostokat kapnak; a mikrobiom gazdagabbá válik; az immunrendszer erősebb; a bőr tisztább. És ha nem lépi túl a kalóriabevitelt, karcsúbb is lesz tőle.

Elolvasom a cikket