Somkuti Bálint: Ha az USA káoszba fullad, az a mi életünkre is drasztikus hatással lesz

Kochan Krisztina
2024. július 22. hétfő. 7:37
Frissítve: 2024. július 22. 8:47

Egyértelmű volt az első elnökjelölti vita után, hogy azt Trump nyerte, és Biden elnök beigazolta azokat a véleményeket, amelyek arról szóltak, hogy nincs minden rendben – mondta portálunknak Somkuti Bálint.

Joe Biden elnöksége bűnben fogant, és egy komédiával ért véget, ugyanis egyértelmű volt az első elnökjelölti vita után, hogy Trump nyerte és Biden elnök beigazolta azokat a véleményeket, amelyek arról szóltak, hogy nincs minden rendben amelyek már megválasztásakor azaz négy éve arról szóltak, hogy a szellemi egészsége nem kielégítő – mondta a Magyar Hírlap kérdésére Somkuti Bálint. A biztonságpolitikai szakértő hozzátette, maga a tény, hogy egy ilyen idős és szellemileg már nem egészen fitt embert megválasztottak az Egyesült Államokban, sőt a sajtó teljes mértékben támogatta, majd az utolsó utáni állapotban csinált egy teljesen hátra arcot nagyon sokat elmond az amerikai helyzetről és nekünk, mint a nyugati világ részének van miért aggódnunk ebből kifolyólag, ugyanis ha az USA valamilyen okból kifolyólag káoszba süllyed az az egész világra, köztük a mi életünkre is drasztikusan fog hatni.

Megjegyezte, Biden elnök visszalépése nem befolyásolja a háború menetét, ugyanis a jelenlegi vezetés novemberig mindenképpen hatalomban marad. A legkorábbi változás az elnök választás után, de inkább januárban várható, ami befolyásolhatja az orosz-ukrán háború menetét.

Elolvasom a cikket