A legegészségesebb gyümölcs csökkenti a vérrögök kialakulását

Az őszibarack értéke nemcsak az ízében rejlik, hanem magas vitamin- és nyomelemtartalmában is. A gyümölcs gazdag A-vitaminban, amely felelős a fiatalos bőr, a szem egészségének megőrzéséért és a szövetek regenerációjáért – olvasható a Sports.kz oldalán.

A C-vitamin segít az immunrendszer erősítésében, a kollagéntermelésben és a ráncok kisimításában. Az őszibarack E-vitamin-tartalmának köszönhetően jót tesz az egészséges hajnak, bőrnek és körmöknek. A B-vitaminok magnéziummal kombinálva javítják az agyműködést, enyhítik a szorongást, az idegi feszültséget.

A gyümölcs hasznos az idősek, különösen a nők számára. Magas K-vitamin-, valamint kalcium- és foszfortartalma miatt megakadályozza a csontritkulás kialakulását. Az őszibarack a szívbetegek étrendjében segít normalizálni a vérnyomást, csökkenti a vérrögök kialakulásának kockázatát és erősíti a szívizmot. Ezt elősegíti a kálium jelenléte a készítményben.

A gyümölcs előnye az antioxidáns tulajdonságai. A lutein és a béta-karotin harcol a szabad gyökök ellen, megőrzi a sejtek egészségét és lassítja a szervezet öregedési folyamatát.

Az emésztőrendszer számára is hasznos, mivel 100 grammonként legalább 2 g rostot tartalmaz. Ez javítja a gyomor-bélrendszer (GI-traktus) működését, és megtisztítja a szervezetet a méreganyagoktól.

A termékben található pektin eltávolítja a felesleges zsírt és csökkenti a rossz koleszterinszintet. Rendszeres fogyasztása csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek, az időskori demencia, a vérszegénység kockázatát. Hasznos a gyakori stresszben szenvedők számára, mivel természetes antidepresszáns.

Elolvasom a cikket