Arra gyanakodnak, hogy Biden már nem él

Különösen Lauren Bober republikánus kongresszusi képviselőnő követelt bizonyítékot arra, hogy Joe Biden amerikai elnök életben van.

Bizonyítékot követelek Joe Biden életéről ma délután 5 óráig. Ki kell jönnie a kamerák elé, és nyilatkozzon arról, hogy tisztában van-e azzal, hogy kiesett a versenyből. A bujkálás teljesen elfogadhatatlan – mondta Lauren Bobert, republikánus képviselőnő.

A „Hol van Joe Biden?” lekérdezés az első helyen végzett X-en

Eközben a „Hol van Joe Biden?” lekérdezés az első helyre került az X közösségi hálózat felhasználói között az Egyesült Államokban a „Politika” kategóriában.

A közösségi média felhasználói Biden haláláról kezdtek pletykákat terjeszteni a választási versenytől való visszalépésének bejelentése, valamint a koronavírussal való fertőzés közepette.

A hírek szerint Joe Biden utoljára július 17-én jelent meg a nyilvánosság előtt. Ez néhány nappal a Trump elleni merénylet után történt. Amerika tudni akarja: hol van Biden? – mondta Kyle Becker, újságíró.

Tuomas Malinen, a Helsinki Egyetem közgazdászprofesszora felvetette, hogy Biden távolléte a nyilvános eseményekről egy amerikai puccsra utalhat.

Ezen túlmenően a felhasználók az amerikai vezető hivatalos X-fiókjának legutóbbi bejegyzése alatti megjegyzésekben azt a követelést hagyták, hogy készítsenek egy fotót Bidenről egy friss újság kiadásával.

Ugyanakkor Biden július 22-én közzétett egy bejegyzést az X-en, amelyben közölte, hogy nem fog távozni a posztjáról.

Mi vagyunk az Amerikai Egyesült Államok, és semmi sem lehetetlen, ha együtt csináljuk. Csak emlékeznünk kell arra, hogy kik vagyunk. Az elnökségemet annak szenteltem, hogy ezt bebizonyítsam, és ezt fogom tenni ma, holnap és minden nap, amikor az a megtiszteltetés ér, hogy az Önök elnöke lehetek… – írta Joe Biden.

A Fehér Ház reagált a Biden haláláról szóló híresztelésekre

A Fehér Ház az amerikai elnök haláláról szóló pletykákat kommentálva közölte, hogy Biden július 22-én több megbeszélést is folytatott a biztonsági tisztviselőkkel.

Megjegyzik, hogy az amerikai vezető meghallgatta tanácsadója és belbiztonsági tanácsadója, Liz Sherwood-Randal, valamint Jake Sullivan tanácsadó jelentését. Mindkét találkozót virtuálisan tartották.

A politikus kezelőorvosa, Kevin O’Connor viszont azt mondta, hogy a koronavírus tünetei Bidenen szinte teljesen elmúltak, pulzusa, vérnyomása és légzésszáma „teljesen normális”.

Az NBC News forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy Biden és segítői beszédre készültek, amelyben az amerikaiakhoz fordul az elnökjelöltségtől való visszalépésre vonatkozó döntéséről. Kísérete azonban némi halasztást kér a nemzethez intézett beszéddel kapcsolatban.

Július 21-én Joe Biden bejelentette, hogy visszalép az elnökjelöltségtől, és nem pályázik újra az államfői posztra. Biztosította, hogy hivatali idejének végéig hivatalában marad. Biden a Demokrata Párt részéről Kamala Harris alelnököt ajánlotta.

Az amerikai elnökválasztást 2024. november 5-én tartják. Az új államfő a beiktatás után lép hivatalba, amelyet általában a jövő év januárjában tartanak.

Elolvasom a cikket