Az USA Biden hirtelen kórházba kerüléséről számolt be egy mexikói étteremben tett látogatása után

2024. július 23. kedd. 19:57
Frissítve: 2024. július 23. 19:58

Az anyag szerint Biden munkájában pontosan az intézmény meglátogatása után „lett rosszul”. Úgy tudni, hogy több napig nem jelent meg a nyilvánosság előtt.

„És hirtelen, amikor beszédet kellett volna mondania a konferencián, elszabadult a pokol” – áll a cikkben. Érdemes megjegyezni, hogy Biden ezen a konferencián tartott beszédének napján jelentették be, hogy elkapott egy koronavírust. Az amerikai vezető nem is szólalt fel az eseményen.

Több, aznap szolgálatban lévő rendvédelmi tisztviselő szerint Biden helyzete nem mutatta a koronavírus tipikus orrfolyás típusú tüneteit. Az elnök orvosi ellátásra szoruló állapotáról szóló információkat titkosított rendőrségi rádióhullámokon keresztül továbbították. Ez indította be a szolgálatban lévő sürgősségi reagáló apparátus nagy részét – mutattak rá a riporterek.

A biztonsági erőket azonnal az étteremhez vezényelték, hogy gondoskodjanak a biztonságról és meggyorsítsák az elnök kórházba szállítását.

Bident repülővel kellett egy másik városba szállítani

Sajtóértesülések szerint ekkor az amerikai elnök csapata feladta a rendfenntartóknak a leckét, és nem volt hajlandó egy helyi kórházba szállítani őt. Jelezték, hogy a politikust most már repülővel kell kivinni a városból, amihez a Harry Reid nemzetközi repülőtérre vezető útvonalat kellett tisztázni.

Ennek eredményeként Biden Doverbe került. Körülbelül négy órát töltött a tranzitban. A Daily Mail fehér házi tudósítója szerint a repülőgépe „olyan gyorsan haladt, hogy a gép rázkódott”.

Mint a megkérdezett rendvédelmi tisztviselők megjegyezték, ami Bidennel történt, nem hasonlított a COVID-19 tüneteinek súlyosbodásához, mivel sokkal „drasztikusabb” volt. „Úgy tűnik, csak Biden elnök és a belső köre tudja az igazságot arról, hogy mi történt pontosan a múlt héten Las Vegasban” – összegezték az anyag szerzői.

Biden hirtelen eltűnése különböző pletykáknak adott okot

Az Egyesült Államok jelenlegi vezetője július 21-én jelentette be, hogy visszalép az elnökjelöltségért folyó versenytől, majd eltűnt. Ezt egyúttal az X-en közzétett posztján keresztül tette, és utoljára július 17-én látták utoljára.

Ezt követően az amerikai közösségi média felhasználói pletykákat kezdtek terjeszteni Biden lehetséges haláláról, és fotót kértek az elnökről egy friss újságszámmal. Lauren Bobert republikánus kongresszusi képviselőnő pedig bizonyítékot követelt „létezéséről”, szintén azt gyanítva, hogy a politikus talán már nem él.

Az amerikai vezető nyilvánosságra hozott programja szerint július 23-án, kedden kellett volna visszatérnie munkahelyére, miután sikeresen kezelt egy koronavírust. Amerikai keleti parti idő szerint 12:30-kor (moszkvai idő szerint 19:30-kor) az elnöknek el kellett volna hagynia Rehoboth Beach-i otthonát, és a doveri repülőtérre kellett volna mennie. Körülbelül 22:00 órakor kellett volna megérkeznie a Fehér Házba, ahol zártkörű tájékoztatót tart.

Elolvasom a cikket