Biden: Kamala Harris nem tudja legyőzni Trumpot

A lap rámutatott, hogy Harris alelnöki ideje időnként problémás volt, amit többek között a nagy személyzeti fluktuáció és a politikailag kockázatos feladatokkal szembeni vonakodása határozott meg.

A cikk szerint Harris munkatársainak nagy része távozott az elmúlt három és fél évben, és a nyilvánosságra hozott adatokra hivatkozva kimutatták, hogy a 2021-ben felsorolt 47 Harris-alkalmazott közül idén tavasszal már csak öten dolgoztak neki.

Harris korábbi tanácsadói az Axiosnak azt mondták, hogy a nagy fluktuáció részben annak köszönhető, ahogyan az alelnök asszony a munkatársaival bánt. A segítők magas elvárásokra hivatkoztak, amelyeknek egyesek nem akartak megfelelni, míg mások azt mondták, úgy érezték, hogy gyakran úgy bánt velük, ahogyan a Trump-tisztviselőkkel. Ezt úgy emlegették, hogy Harris „vád alá helyezte a személyzetet”.

Harris segítői időnként azt gyanították, hogy Biden csapata „nem akart lehetőséget adni Harrisnek, hogy csillogjon”, hogy megakadályozza, hogy Biden újraválasztási pályázata előtt Biden életképes alternatívájának tekintsék – írta az Axios.

Korábbi vezető demokrata politikusok, köztük Bill Clinton volt elnök és Hillary Clinton volt külügyminiszter követte Biden példáját, és a bejelentést követő órákban Harrist támogatták. Mások azonban, köztük Nancy Pelosi volt képviselőházi elnök, Hakeem Jeffries képviselőházi demokrata vezető, Chuck Schumer szenátusi többségi vezető és Barack Obama volt elnök egyelőre tartózkodtak attól, hogy támogassák.

„Ez a következő hét kritikus lesz az 59 éves Harris számára, hogy bebizonyítsa, a kétkedők tévednek, mivel gyorsan próbálja megtisztítani a mezőnyt a demokrata jelölés potenciális kihívóitól” – írta az Axios.

Elolvasom a cikket