Ezek a korai demencia kialakulására utaló tünetek

Az orvos szerint a memória romlása tovább folytatódhat, csökken az új információk megértésének és az egyszerű utasítások elsajátításának képessége. A memóriazavarok a betegség kezdetén nem durvák, de a további előrehaladás a közeli környezetből származó nevek elfelejtéséhez vezet.

Az orvos hozzátette, hogy idővel a demencia ezen jeleihez vizuális-térbeli és számolási zavarok is hozzáadódhatnak. Megnő a szorongás, a kedvetlenség és a hangulatingadozás gyakorisága is.

– Létezik olyan, hogy „korán kezdődő demencia”. A demencia leggyakoribb oka az Alzheimer-kór. Ez egy olyan betegség, amely az amiloid fehérje anyagcseréjének megsértése és e fehérje lerakódásainak (amiloidplakkok) kialakulása miatt keletkezik az agyszövetben – magyarázta Vorobjev a Gazeta.ru-nak adott interjúban.

Megjegyezte, hogy ez olyan folyamatokat indít el, amelyek neurodegenerációhoz vezetnek, amely befolyásolja az ember mentális funkcióit.

A gondolatmenet megsértése, a mindennapi feladatok megoldásának nehézségei, az új információk befogadásának nehézségei, a szavak és kifejezések összezavarodása az Alzheimer-kór korán jelentkező tünetei.

Elolvasom a cikket