Gál Kinga: Az Európai Parlamentben csak a háborúpártiak kerülhetnek pozícióba

MH/ MTI
2024. július 23. kedd. 18:16

Az Európai Parlamentben (EP) csak a háborúpártiak kerülhetnek pozícióba – jelentette ki Gál Kinga, a Fidesz–KDNP európai parlamenti képviselőcsoportjának elnöke, a Patrióták Európáért frakció első alelnöke Brüsszelben kedden.

Felháborító és elfogadhatatlan, hogy a fősodratú balliberális pártok az Európai Néppárt vezetésével szégyenteljes politikai paktumot kötöttek annak megakadályozására, hogy a Patrióták Európáért frakció megkapja az Európai Parlament szabályai szerint neki járó bizottsági pozíciókat – mondta a politikus.

Azzal összefüggésben, hogy az Európai Parlament szakbizottságai kedden választják meg elnökeiket és a négy-négy alelnököt, Gál Kinga hangsúlyozta: a fősodratú pártok megszegik az EP szabályait, szembe mennek a jogállamisággal, a demokráciával és semmibe veszik európai választók millióinak akaratát.

A Patrióták Európáért frakció nem fogadja el a szégyenteljes paktumot, és minden rendelkezésre álló jogorvoslati lehetőséget igénybe fog venni jogainak érvényesítésére – hangsúlyozta a fideszes politikus.

Elolvasom a cikket