1. Búzasör
A legártalmatlanabb, de csak akkor, ha technológiailag helyes módon (felső erjesztéssel) nyerik. Sajnos, a gyártók gyakran adnak homályosítót (titán-dioxidot) a közönséges lagerhez.
2. Ale
Az erőssége átlagosan magasabb, mint a világos búzasöré, és ez nem jó dolog. Az ale azonban gyümölcsésztereket és kevesebb káros mellékanyagot tartalmaz, mint más fajták.
3. Lager
A közönséges lager alacsony (alacsony hőmérsékletű) élesztős erjedés terméke. Minden gyártási előnye ellenére ez a technológia megöli a sör amúgy is csekély mennyiségű jótékony szerves anyagát.
4. Lambic
Belga fajta. Ezt a sört boroshordókban áztatják. Úgynevezett tenyésztett élesztő nélkül erjesztik, és gyakran triviális mikrobákkal szennyezett.
5. Porter
Bár vannak olyan brit (és mi más!) tanulmányok, amelyek bizonyítják, hogy a porter habzó kupakja a csontok számára előnyös kalciumot tartalmaz, a fajtát általában a legártalmasabbnak tartják a magas erőssége és a prohormonális összetevők jelenléte miatt.