Mesés kincsre bukkant a búvár

Grant Gitschlag és legénysége az 1715-ös kinccsel teli vízi jármű roncsaihoz merült le, amely valójában két spanyol flotta volt, 11 hajóból állt, amelyeket egy hurrikán süllyesztett el, miután Kubából kihajóztak. A flották ezüstöt szállítottak Spanyolországba, amikor egy szélvihar lecsapott rájuk, és Florida keleti partjainál elsüllyedtek, mintegy 1500 tengerész életét vesztette a tragédiában. Gitschlag legénységéhez tartozott Mike Penninger üzlettársa, Nick Amelio és Corinne Lea.

A megtalált érmék minőségétől függően a kincseskamra értéke 12 ezer és 130 ezer dollár (9 200 font) között lehet. Ez nem is olyan rossz fogás az elsüllyedt kincsekből. Grant elmondta, hogy a kincs megtalálása olyan volt, mintha gyermekkori álma vált volna valóra.

Mindig is szerettem keresgélni, már egészen fiatal koromtól kezdve. Melyik kisfiú ne álmodna elásott kincsekről?

– mesélte a búvár, aki hozzátette, hogy mindig arra számítanak, hogy találnak valamit, és ez tízből kilencszer össze is jön.

A búvár elmondta, hogy általában egy hajóroncs feltárásakor olyan dolgokat találnak, mint törött kerámiaszilánkok és fémtüskék, de még egy érme felfedezése is ad okot olykor az ünneplésre. Grant Gitschlag elárulta, egyből tudta, hogy értékes érméket talált.

A búvár szerint az érméket Mexikóvárosban verhették, a kincses flotta elsüllyedése nagy veszteség volt Spanyolország számára – írja a Ladbible.

Elolvasom a cikket