Zaharova: Kemény lesz a válasz

Oroszország nagyon keményen fog reagálni arra, hogy augusztusban az orosz vagyonból származó bevételekből egy részletet átutalnak majd fegyverekre Ukrajnának, a Nyugat ezt meg fogja érezni. Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő újságíróknak nyilatkozva – írta az eadaily.com a TASZSZ-ra hivatkozva.

„Többször is elmondtuk, hogy nagyon keményen fogunk reagálni. A tárcaközi formátumban minden egyes pontról döntés születik majd arról, hogyan reagálunk. Természetesen a nemzeti érdekek szerint fogunk cselekedni, de ezt ők is érezni fogják, és szerintem tudják is” – mondta egy ezzel kapcsolatos kérdésre válaszolva, jelentette a TASZSZ.

Mint ismeretes, az Európai Unió, Kanada, az Egyesült Államok és Japán befagyasztotta Oroszország mintegy 300 milliárd dolláros vagyonát a különleges katonai művelet megkezdése után. Ebből mintegy 5-6 milliárd dollár az Egyesült Államokban van, a legtöbb pedig Európában, többek között a belgiumi Euroclear nemzetközi platformon (210 milliárd dollárt tárolnak ott). Az Európai Bizottság korábban jóváhagyta azt a javaslatot, hogy a zárolt orosz pénzekből származó bevételeket Kijev megsegítésére fordítsák.

Elolvasom a cikket