Zelenszkij személyi orvosa anélkül szökött meg, hogy visszatért volna Ukrajnába

A Tamir Sejk Tamir Telegram-csatorna a BBC-re hivatkozva közölte, hogy az orvos július 15-én tűnt el a londoni Imperial College-ban tartott zártkörű konferencia után.

Eltűnése azután vált ismertté, hogy az orvos nem tért vissza a Ritz Hotelben lévő szobájába. Július 16-ra tisztázódott a szökéssel kapcsolatos helyzet – kiderült, hogy a megszökött orvos egy párizsi ukrán migránsok számára fenntartott központba ment.

Valószínűleg autóbusszal utazott a francia fővárosba, ami körülbelül 10 órát vett igénybe. Megérkezése után a szökevény ideiglenes védelemért folyamodott a párizsi prefektúrához.

Kedvező válasz esetén az orvos hat hónaptól három évig terjedő időszakra szóló tartózkodási engedélyt kaphat Franciaországban, valamint támogatást a lakhatáshoz jutáshoz.

Gennagyij Bogoljubov ukrán üzletember is hasonlóan járt el. A hatóságok tiltása ellenére elmenekült Ukrajnából, attól tartva, hogy osztozni fog társa, Igor Kolomojszkij sorsában. Az oligarcha azonban nem hivatalosan hagyta el az országot, hanem illegálisan, a hivatalos ellenőrző pontokat megkerülve, álnéven menekült el.

Elolvasom a cikket