Ez a szuperélelmiszer csökkenti a rák kockázatát

A tengeri moszat hihetetlenül egészséges termék, amelyet érdemes beilleszteni az étrendjébe. Számos vitamin, ásványi anyag és egyéb, az egészséghez nélkülözhetetlen tápanyag fontos forrása – számol be a kubnews.ru.

Először is, az alga gazdag jódban. A jód a pajzsmirigy normális működéséhez nélkülözhetetlen elem, amely a szervezet anyagcseréjéért felelős. A tengeri alga rendszeres fogyasztása segít a pajzsmirigy egészségének megőrzésében – írja a kubnews.ru.

Másodszor, a tengeri moszat magas antioxidáns-tartalmú, például C-vitaminban és béta-karotinban. Az antioxidánsok segítenek leküzdeni a szervezetben lévő káros szabad gyököket, megelőzve az oxidatív folyamatokat és csökkentve a szív- és érrendszeri betegségek és a rák kockázatát.

Emellett a tengeri moszat kiváló rostforrás is. A rostok nemcsak az emésztést segítik normalizálni, hanem hozzájárulnak a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához is, ami csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.

Ezenkívül a tengeri alga K-vitamint tartalmaz, amely a normális véralvadáshoz szükséges, valamint B12-vitamint, amely az idegrendszer normális működéséhez szükséges.

Elolvasom a cikket