Harry herceg visszatér az Egyesült Királyságba

Birmingham nyerte el a pályázatot a sebesült, sérült és beteg katonák és veteránok sportversenyének 2027-es megrendezésére. Ez lesz a második alkalom, hogy a játékokat az Egyesült Királyságban rendezik meg, miután az első eseményre 2014-ben Londonban került sor. Harry herceg, az Invictus Games alapítójaként három év múlva biztosan visszatér az Egyesült Királyságba, ami – ha addig nem történik változás a családi viszonyokban, számos kérdést felvet – írja a Life.hu.

A hazai pályán megrendezett verseny azonban kétségtelenül felveti a kérdést, hogy Harry apja, III. Károly király, testvére, Vilmos herceg, sógornője, a walesi hercegné vagy a királyi család más tagjai részt vesznek-e az eseményen. III. Károly és Vilmos támogatták Harryt, amikor tíz évvel ezelőtt elindította a nagyszabású vállalkozást, és csatlakoztak hozzá a megnyitó ünnepségen, később pedig együtt nézték az atlétikai versenyeket – olvasható a Life.hu oldalán.

A herceg nem tudja megvédeni a családját

Az azóta eltelt években azonban sok minden megváltozott: Harry feleségével, Meghannal együtt lemondott a királyi családban betöltött helyéről, és az Egyesült Államokba költözött. Édesapjával feszült a viszonya, bátyjával nem beszélnek egymással, miután a Netflix dokumentumfilmjében és memoárjában, a Tartalék című könyvben III. Károly király, Kamilla királyné, Vilmos és Katalin ellen fogalmazott meg kritikát. Legutóbbi, májusi látogatásán Harry nem találkozott az apjával.

Még nem tudni, hogy Meghan elkíséri-e Harryt a 2027-es játékok idejére. Utoljára 2022-ben, a néhai királynő temetésén látták nyilvánosan az Egyesült Királyságban, de mivel a sussexi hercegi a pár biztonsági helyzete kétséges Nagy-Britanniában – Harry herceg elveszítette a pert, amelyet a brit rendőri védelem elvesztése miatt indított –, nem merik megkockáztatni, hogy védelem nélkül tartózkodjanak az országban. Harry fellebbezhet a legfelsőbb bíróság döntése ellen, de ha a 2027-es játékok előtt nem adnak neki igazat, akkor nagy döntést kell meghoznia arról, hogy részt vegyen-e a játékokon.

Elolvasom a cikket