Hiába étkezik egészségesen, mégsem fogy? Ez lehet az oka

Voltak már olyan pillanatai, amikor legszívesebben dühbe gurult volna, mondván: „A helyes táplálkozás semmit sem ér! Egészségesen étkezem, és nem fogyok, hanem csak hízom! Miért van ez?” Sokaknak gyakran vannak ilyen gondolatai. De, mi lehet a baj? – teszi fel a kérdést a Kubnews.ru.

Maxim Kuznetsov endokrinológus türelmesen elmagyarázta, hogy az egészséges étel nem egyenlő az alacsony kalóriatartalmú élelmiszerekkel. Mert mi magunk sem vesszük észre, hogyan hozunk létre igazi kalóriabombákat a saját kezünkkel! És mindezt azért, mert elfelejtjük, hogy mennyi kalória lehet az állítólag egészséges termékekben.

Az ilyen termékek közé tartozik a kedvenc és nagyon egészséges sajt! Salátába vágva, csőben sütve, szinte bármilyen ételhez hozzáadva – hasznos! De a sajt meglehetősen zsíros termék, és tisztességes mennyiségű kalóriát tud felhalmozni. Valójában a sajt hozzáadása alig jobb, mint a majonéz hozzáadása. Szóval érdemes csökkenteni a sajtfogyasztást.

Vagy itt van a müzli és a müzliszeletek. Igen, ezek erős és egészséges rost- és szénhidrátforrások. De valószínűleg nem tiszta formában fogyasztjuk, hanem diót, aszalt gyümölcsöket, mézet adnak még hozzá. És kapunk egy kiadós kalóriamennyiséget. És az emberek korlátozások nélkül eszik, mert azt hiszik, hogy jót tesz nekik.

Ugyanezek a helyzet a turmixokkal. Diétásnak kell tekinteni? Itt fontos megérteni, hogy amikor még a leghasznosabb terméket is pürésítjük, gyorsabban emésztődik. És ez mit jelent? Gyorsan megéhezünk. Sokan még mindig szeretnek tejet, joghurtot, diót, mézet adni a turmixokhoz, és az így kalóriabombává változik.

Elolvasom a cikket