Kinek nem szabad májat ennie?

„A lényeg a termék magas A-vitamin-tartalma, amely ellenjavallt a dohányosok számára. Az orvosi kutatások szerint az A-vitamin a tüdőrák kialakulását idézi elő azoknál, akik erre különösen hajlamosak. Legalább tíz évnek el kell telnie attól a pillanattól kezdve, hogy valaki abbahagyja a dohányzást, hogy ezek a hatások kiegyenlítődjenek, és a szervezetbe beépüljön az A-vitamin” – magyarázta a táplálkozási szakértő.

Shkap emlékeztetett arra, hogy az A-vitamin nagy mennyiségben ellenjavallt a terhes nők számára, mivel az anyag befolyásolhatja a magzat fejlődését.

„Általában sokan elutasítják a marhamáj fogyasztását, arra a meggyőződésre hivatkozva, hogy a marhahús telítve van növekedési hormonokkal és antibiotikumokkal, amelyek a májban rakódnak le. Fontos azonban tudni, hogy a máj nem tárolja benne a méreganyagokat, hanem egyenletesen eloszlatja azokat a szervezetben. Én szuperélelmiszernek tartom, amely sok jótékony vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Ideális esetben azonban a marhahús legyen bio. Ha aggódnak emiatt, részesítsék előnyben a bárány- vagy nyúlmájat” – osztotta meg a táplálkozási szakértő.

Elolvasom a cikket