Mennyit keres Vilmos herceg?

Vilmos herceg 30 millió dollárt kapott első teljes évi jövedelméből a Cornwall hercegség birtokából, amely címet és birtokot akkor örökölte, amikor apja, Károly király trónra lépett. Ez forintba átszámítva több mint 10 milliárd forint. Ez az összeg fedezi a brit trónörökös, Katalin hercegné és három gyermekük hivatalos, jótékonysági és magánjellegű kiadásait – írta meg az elle.hu.

Ezt lehet tudni

A királyi család dolgozó tagjaként a 42 éves walesi herceg nem kap hagyományos jövedelmet. Ehelyett éves kiadásait nagyrészt a Cornwalli Hercegségből fedezi, amelyet III. Edward király 1337-ben alapított, hogy a trónörökös számára forrásokat biztosítson. Ez a hatalmas, több mint 1 milliárd dollárt érő birtok 130 000 hektárnyi területet foglal magában Anglia és Wales 23 megyéjében, és földeket, farmokat, házakat és egyéb, az örökös és családja eltartására szolgáló eszközöket tartalmaz. Vilmos a Cornwalli Hercegségből származó teljes jövedelme után jövedelemadót fizet, miután levonták belőle a háztartási kiadásokat.

Nehéz hónapokon vannak túl

Vilmos herceg feleségénél, Katalin hercegnénél idén rákbetegséget diagnosztizáltak. A háromgyermekes édesanya jelenleg kemoterápiás kezelést kap, ám az elmúlt időszakban két nyilvános eseményen is ott volt. Azonban most úgy tudni, hogy egy időre a walesi hercegné ismét a háttérbe vonul, hogy a gyógyulására koncentráljon. Vilmos herceg pedig mindenben támogatja a feleségét.

Elolvasom a cikket