Milák nem utazott el Párizsba

Szerda reggel a magyar úszó-, valamint a férfikézilabda-válogatott is elutazott Párizsba. A becsekkolásnál az érdeklődők hiába várták, keresték Milák Kristófot, az olimpiai bajnok nem volt ott a Liszt Ferenc-repülőtéren.

Sós Csaba, az úszók szövetségi kapitánya megindokolta, hogy Milák miért nem repült el a többiekkel. Nos, az úszóversenyek már szombaton megkezdődnek – Rasovszky Kristófnak és Késely Ajnának szurkolhatunk egyaránt 400 gyorson –, de Milák Kristófnak először csak kedd délelőtt kell vesenyeznie a 200 méteres pillangóúszás előfutamaiban. A szám döntőjét pedig szerdán este rendezik.

Sós Csaba azt mondta, értelmetlen lett volna, ha Milák már szerdán elutazik, így még néhány napot nyugodtan itthon készülhet, a saját ágyában alhat és elkerüli a párizsi forgatagot, az olimpiai uszodában messze nem lehet olyan ideális körülmények között edzeni, mint itthon.

A 200 pillangón olimpiai bajnok és világcsúcstartó magyar klasszis várhatóan csak szombaton, netán vasárnap utazik ki Párizsba. Ha tippelhetünk, akkor valószínűleg teljes inkognitóban.

Noha Milák Kristóf idén meg sem közelítette a saját világcsúcsát (1:50,34 perc), a legjobb idei eredmény csupán 1:53,94 perc, így is a második helyen áll a 200 méteres pillangóúszás idei világranglistáján, a hektikus felkészülés dacára a szám favoritja.

Elolvasom a cikket