„Önnek börtönben kellene lennie”

Minden tiszteletem a hölgyeké, de kivételesen nagy örömmel hallgattam Ewa Zajączkowska-Hernik fiatal lengyel képviselőt, a Szuverén nemzetek Európája képviselőcsoportjának tagját, hogy küldi el katonásan Ursula von der Leyent újraválasztása után olyan különleges klímájú melegebb éghajlatra, ahol hűvösben lehet csak tartózkodni. Lánczi András filózófus pedig elmondta azt az elméleti talapzatot, ami alapján semmibe veszik az Európai Parlamentben és a bizottságban az európai emberek szavazatait, akik az előre törő nemzetállami jobboldal értékeket képviselik és támogatják.

Európa gyengébb, mint öt évvel ezelőtt. Mégis Von der Leyent választották újra a bizottság elnökének, mivel úgy tűnik, hogy kész megvalósítani a baloldal kívánságait. A vita alapján a ragasztó, ami összetartja az ancien regime-et [magyarán a „régi uralom” képviselőit – a szerző] az Orbán Viktor iránti gyűlöletük. Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöki székébe történő újraválasztása érdekében ugyanis politikai alkut kötött az Európai Parlament háborúpárti (baloldali) többségével, és ebben a megállapodásban az is szerepelt, hogy szélsőséges módon támadja meg Orbán Viktor békemisszióját.

Gál Kinga fideszes EP-képviselő kiemelte, hogy a Patrióták Európáért frakció nem szavazta meg Von der Leyen újabb öt évre szóló kinevezését. Mint mondta: „Európa ma gyengébb, mint öt évvel ezelőtt, és Ursula von der Leyen döntései is felelősek ezért. Nem tesz semmit a békéért, és egyre közelebb kerül Európa egy háborús konfliktushoz. Áterőltette a migrációs paktumot, ahelyett, hogy védte volna az Európai Unió külső határait. Nem védte meg a gyerekeinket, és továbbra is erőlteti a genderideológia propagálását. A méregzöld politikájával gyakorlatilag tönkretette a mezőgazdaságból élőket, a gazdákat, gyengítette Európa versenyképességét, nem beszélve arról a szankciós politikáról, ami ártott egész Európa energiabiztonságának.”

És akkor olvassuk el Ewa Zajączkowska-Hernik karakán hozzászólását Ursula munkájáról az EP plenáris ülésén.

„Elnök asszony, tisztelt képviselők! Legfőbb ideje, hogy valaki egyenesen megmondja önnek, hogy mit gondol önről az európaiak túlnyomó többsége. Az ön megválasztása az Európai Bizottság elnökévé az előző ciklusban óriási hiba volt és néhányan még ma is megrázkódnak ettől a döntéstől. Ön az arca az európai Green Dealnek, amely tönkreteszi Európa gazdaságát és mezőgazdaságát, amely Európa gazdasági szabadtéri múzeummá válásához vezet. Ön az arca az EU éghajlati őrületének, amely egyre szegényebbé tesz minket, európaiakat. Ön a migrációs paktum arca, és mint nő a nőt, mint anya az anyát szólítom meg, hogy lehet, hogy ön nem szégyelli, hogy olyasmit támogat, mint a migrációs paktum? Ami ahhoz vezet, hogy Európában nők és gyerekek milliói érzik magukat fenyegetve saját városaik utcáin. Ön a felelős minden nemi erőszakért, minden támadásért, minden tragédiáért, amelyet az illegális bevándorlók érkezése okoz, mert önök hívták be ezeket az embereket Európába. És ezért, amit tesz, ezért börtönben kellene lennie, nem pedig az Európai Bizottságban.

Az ön jelenléte az Európai Bizottság elnökeként az Európai Unió további hanyatlását jelenti. És tudja, mit gondolunk az ön európai zöldmegállapodásáról? Ezt. (Összetépi a megállapodást nyilvánosan.) Tudja, mit gondolunk a migrációs csomagról? Ezt (Széttépi azt is).

Még csak rám sem néz? Szégyen. A szabad és szuverén nemzetek Európáját akarjuk, nem pedig egy beteg, baloldali ideológiát. El a kezekkel Lengyelországtól és az összes katonától, akik ebben a pillanatba az Európai Unió keleti határát védik. Mélyen meg kellene hajolnia előttük!”

És végül néhány gondolat Lánczi András filozófustól, aki a HírTV Ottó című műsorában fejtette ki álláspontját a baloldal mindent semmibe vevő, a demokráciát az asztalról lesöprő politikájáról. „Van itt egy II. világháború óta kialakult elképzelés arról, hogyan kell elkerülni a háborút. Ennek egy alapfeltevése az volt, hogy ez nemzeti kérdés, a nacionalizmus robbantotta ki. Tehát a felelősök a nemzeti eszme mellé állók, akik nacionalisták az ő szóhasználatukban. Ez egyrészt nem igaz, viszont ez lett a fundamentuma ennek az egésznek. Ezért a jobboldalnak valójában a baloldal szemében nincs legitimitása a politikában.

Ezt nagyon komolyan kell venni, mert minden úgy van kialakítva, hogy tisztán jobboldali kormány a legritkább esetben alakulhat Európában. Ami Magyarországon történt az elmúlt tizenöt évben, az olyan különleges, hogy még mindig nem tudták megemészteni.”

Erre kell vigyáznunk a jövőben is, mint a szemünk világára.

A szerző újságíró

Elolvasom a cikket