„Ördögi kör”

Szerinte azok, akik folyamatosan arról beszélnek, hogy a fenti módszerekkel segíteni kell a szervezetnek megszabadulni a méreganyagoktól, nem mondják a legfontosabbat – 24 óra múlva a belek ismét megtelnek élelmiszerrel, így a méreganyagok újra megjelennek benne – írja az edimdoma.ru.

„Éhezned és méregtelenítened kell életed hátralévő részében. Amint megtöltöd a gyomrodat étellel, a baktériumok újra megjelennek a tápcsatornában, a mérgek újra elkezdenek képződni, amelyek bejuthatnak a véráramba. Ez egy ördögi kör” – mondta a szakértő, akinek szavait a Roskachestvo idézi.

A méregtelenítő termékek számos gyártója biztosítja, hogy termékeik vizelethajtó, hashajtó és epehajtó hatásúak, és lehetővé teszik, hogy néhány hét alatt tíz kilótól is megszabaduljunk.

A valóságban – mondta a táplálkozási szakértő – a vízhajtó hatás a sima víz fogyasztásának növelésével, az epehajtó hatás a növényi zsírok étrendbe való bevitelével, a hashajtó hatás pedig a rostok hozzáadásával érhető el.

Ezenkívül, hangsúlyozta, a gyümölcslevek és turmixok nem fogyaszthatók nagy mennyiségben gyomorhurut, cukorbetegség és májproblémák esetén.

„A gyümölcslevek rengeteg fruktózt tartalmaznak, és egyszerre akár napi két-három normányi cukrot is meg lehet inni, ezzel túlterhelve a májat, hiszen egy pohárba könnyen belefér két-három alma leve” – mondta a nutriciológus.

Ugyanakkor a gyümölcslevek és turmixok nagyon egészséges italok, de ésszerű mennyiségben. Az étrend részévé kell válniuk, nem pedig annak alapjává.

Csak orvosilag szükséges a belek tisztítása – hangsúlyozta a nutriciológus. Javasolta az étrend beállítását, hogy javuljon a mikroflóra, és kevesebb legyen a gyulladás.

Korábban az orvosok arra figyelmeztettek, hogy egyes méregtelenítő programok után kórházi ágyon köthet ki az ember.

Elolvasom a cikket