Vadnai Jonatán elégedett az olimpiai hajóval

Hétvégén kapták meg Marseille-ben, a párizsi játékok vitorlásversenyeinek helyszínén a sportolók azokat a – hajóosztályonként teljesen egyforma – hajókat, amelyekkel az olimpiai futamokon indulhatnak majd. Így minden versenyzőnek, köztük a két magyarnak is, bő egy hete van arra, hogy megismerje és megszokja a hajóját. Vadnai Jonatán elégedett a vitorlással, erről a MOB médiacsapatának beszélt a 26 éves sportoló. A Magyar Olimpiai Bizottság munkatársai kedden látogatták meg Marseille-ben Jonatánt és testvérét, Vadnai Benjámint, aki az előző két olimpián maga is rajthoz állt, ezúttal pedig edzőként segíti öccsét.

„Néhány napja kaptam meg a versenyhajót, meg vagyok elégedve a technikával. A helyszínt már régebb óta ismerjük, nem jelent újdonságot, évek óta járunk ide és tudjuk, hogy trükkös hely. Az öböl bejáratánál van egy sziget, ami a szélviszonyokat és a hullámzást is befolyásolja” – mesélte Vadnai Jonatán.

Marseille-ben természetesen nyugodtabb a légkör, mint Párizsban a központi olimpiai faluban, de azért a Földközi-tenger partján is érezhető, hogy ez a verseny más, mint a többi. Vadnai Jonatán azt mondja, élete első olimpiáján nem zavarja, sőt inkább motiválja a „kiemelt médiajelenlét”. A Balatonon nevelkedett vitorlázó korábban többször elmondta, hogy nagyon sok időt töltöttek a felkészülés során Marseille-ben, így fel tudja venni a versenyt a tengeri országok vitorlázóival.

„Legfontosabb, hogy amit az évek alatt kifejlesztettünk, azt a technikát alkalmazzuk a versenyen, és ne most dobjunk be valami újat, ne most kísérletezzünk. Szeretném a legjobb tudásomat kihozni, jó stratégiai döntéseket hozni, ha ez megvan, elégedett leszek” – mondta a MOB médiacsapatának kedden az Európa-bajnoki ezüstérmes versenyző.

Vadnai Jonatán mellett Érdi Mária (ILCA6 hajóosztály) indul még magyar színekben a vitorlázó versenyeken. 2023 világbajnoka kedden délután érkezett meg Marseille-be. A hivatalos időrend szerint mindketten augusztus 1-én kezdi meg a versenyzést, a végső helyezésekről döntő éremfutam (medal race) a tervek szerint mindkettőjük számára augusztus 6-án lesz.

Elolvasom a cikket