Az Edinburgh Fringe Fesztiválon debütál a Recirquel legújabb produkciója

MH/ MTI
2024. július 25. csütörtök. 22:52

Az évi kétmillió érdeklődőt vonzó fesztiválon Vági Bence a kortárs táncot és a cirkuszművészetet ötvöző produkcióját augusztus 1. és 24. között 21 alkalommal láthatja majd a közönsége – közölte a társulat csütörtökön az MTI-vel.

A Recirquel ötödik alkalommal kapott meghívást a Fringe-re, ahol idén is a fesztivál egyik fő helyszínén, az Edinburgh óvárosában található, egykori templomból átalakított színház, a The Roxy központi színpadán lépnek fel a magyar művészek. Az Edinburgh Fringe a világ egyik legnagyobb művészeti és kulturális ünnepe, a jegyeladásokat tekintve az olimpia és a labdarúgó-világbajnokság után a harmadik legnagyobb rendezvénysorozat a világon. A fesztivál idén is mintegy négyhetes programmal és csaknem négyezer produkcióval várja az érdeklődőket a világ minden tájáról.

A modern táncot és a cirkuszművészetet ötvöző Paradisum előadás a világ pusztulását követő újjászületés mítoszát kutatja.

Az előadás több hónapos összeművészeti alkotómunka eredménye. A kreatív folyamatban fontos szerepet játszottak a társulat korábbi produkcióból ismert előadóművészek, Horváth Zita, Illés Renátó és Zsíros Gábor, a Paradisum társ-koreográfusai, valamint Várnagy Kristóf, aki Holp Nándor és Schlecht Aliz mellett kreatív munkatársként vett részt az alkotófolyamatban. A látványtervezésben Kasza Emese, a fényhatások megtervezésében Lenzsér Attila vett részt, az előadás létrehozásának technikai vezetője Vladár Tamás, a zeneszerző Szirtes Edina, a sound designer pedig Terjék Gábor volt.

A Paradisum magyarországi premierje október 10-én lesz a Liszt Ünnep Nemzetközi Kulturális Fesztivál keretében a Müpa Sátorban.

A társulat My Land című darabját 2018-ban 4200 produkció közül választották a legjobbnak a fesztiválkritikusok.

Elolvasom a cikket