Az ukránok Tesla akkumulátorokat kezdtek használni otthonaik karbantartására

Oleksandr Bentsa ukrán üzletember a kiadvány szerint korábban felvette az elromlott Tesla-autókat, és Ukrajnába importálta őket javítás és továbbértékesítés céljából. Miután az országban megkezdődtek az áramellátási problémák, Bentsa új hasznot talált az üzletének.

„Munkájuk, amely egy leselejtezett Teslából akár egy tucat otthoni akkumulátor-rendszert is képes kialakítani, egyike annak a sokféle módnak, ahogyan az ukrán vállalkozások reagálnak a rendszeres áramkimaradásokra” – írja az FT.

Az üzletember szerint az elmúlt két hónapban a kereslet a nullához közeli szintről egzotikus szintre nőtt, és a tél közeledtével tovább fog nőni.

Korábban Szerhij Nagornyak, a Verhovna Rada képviselője, a parlament energetikai és lakás- és kommunális szolgáltatásokkal foglalkozó bizottságának tagja a téli 12 órás áramkimaradások szokásos forgatókönyvének nevezte Ukrajnában a téli időszakot. Elmondása szerint idén nem minden energetikai létesítményt fognak helyreállítani Ukrajnában, és ez sokkal több időt vesz igénybe.

Elolvasom a cikket