Brutális sorsolást kapott Fucsovics

A nyíregyházi Fucsovics ugyanis a 38 éves világsztár Rafael Nadal ellen kezd. Nadal maga is részt vett a sorsolási ceremónián, amelyen megjelent Andy Murray, Stan Wawrinka, Elina Szvitolina és Angelique Kerber is.

„Vegyes érzések vannak bennem” – nyilatkozta a 32 éves Fucsovics a szövetség közösségi oldalán. „Kaphattam volna könnyebb sorsolást is, ugyanakkor még sosem játszottam Nadallal, és talán ez az utolsó lehetőségem, hogy megmérkőzzek vele, ráadásul éppen a Roland Garroson. Nyerni megyek ki a pályára, ő már nincs a legjobb formájában, én most kezdek visszajönni, úgyhogy akár meg is lephetem őt” – mondta a nyíregyházi teniszező, aki a hír hallatán a Nadalhoz hasonlóan balkezes Velcz Zsomborral folytatta a csütörtöki edzését.

Fucsovics Márton kifejtette, egy hete kezdte újra a tréningeket, már kilencvenszázalékos állapotban van a sérült keze, és nagyon motivált az olimpia előtt.

A jelenleg még az umagi salakpályás tornán szereplő Marozsán Fábián a 10. helyen kiemelt francia Ugo Humbert ellen kezd Párizsban, míg Fucsovics a huszonkétszeres Grand Slam-győztes spanyol salakspecialistát, a 2008-ban egyéniben, 2016-ban pedig párosban ötkarikás bajnok Rafael Nadalt kapta. Ha mindez még nem volna elég, az is kiderült, hogy a Nadal–Fucsovics párosítás továbbjutójára a párizsi torna első kiemeltje, Novak Djokovics várhat majd, amennyiben a szerb klasszis is abszolválja nyitómeccsét.

Marozsán és Fucsovics párosban holland ellenfelet kapott, Tallon Griekspoor és Wesley Koolhof duója vár a magyarokra. Az olimpiai tenisztorna mérkőzéseit július 27. és augusztus 4. között rendezik meg.

Elolvasom a cikket