Ez a bogyó a megoldás a trombózisra

De kinek kell óvatosan fogyasztani őket?

Elena Kiseleva általános orvos és endokrinológus szerint a málna 11% cukrot tartalmaz, így ha túlzásba visszük a fogyasztását, a vércukorszint meredeken emelheti.

Az Izvesztyija című lapnak adott beszélgetésben a doktornő pontosította, hogy 100 g ebből a bogyós gyümölcsből körülbelül 1,6 teáskanálnyi cukrot tartalmaz. Azoknak, akik elhízottak vagy cukorbetegség előtti állapotban vannak, szorosan figyelemmel kell kísérniük az elfogyasztott gyümölcs mennyiségét.

A málna azok számára is ellenjavallt, akik allergiásak rá. Ezenkívül óvatosan kell használni ezt a bogyót köszvény, véralvadási problémák, vérhígítók, „aszpirin” hörgőasztma és húgyhólyaggyulladás esetén.

A málna tele van vitaminokkal, köztük PP és B-vitaminokkal. Ez a bogyó növeli a bőr rugalmasságát, javítja az arcszínt, helyreállítja és erősíti a hajat, és lassítja az öregedési folyamatot – tette hozzá Elena Kiseleva.

A málna az immunitás nélkülözhetetlen segítője, különösen a gyermekek számára. A bogyó lázcsillapító és trombózisellenes tulajdonságokkal rendelkezik. A gyümölcs vashiányra, ödémás szindrómára és a teljesítmény javítására ajánlottak – mondta az orvos.

Elolvasom a cikket